OHJEITA

ETUSIVU    TURNAUKSET/PELIT    PELAAJAT    KUVIA    YHTEYSTIEDOT

quiero-hacer-todo-bien-23810fdHuomioithan että ennen vuodenvaihdetta PELIPASSI- ja VAKUUTUS-asiasi ovat kunnossa kaudelle 2018. Lisätietoa joukkueenjohtajalta ja Palloliiton sivuilta.

Varusteet:
Harjoituksiin: nappikset, säärisuojat, pitkät jalkapallosukat suojien päälle, säähän soveltuva urheiluvaatetus, juomapullo vedellä täytettynä, reipas mieli ja peli-intoa.
Turnauksiin: peliasu, nappikset, säärisuojat, pitkät jalkapallosukat suojien päälle, säähän soveltuvaa vaihtovaatetusta, juomapullo vedellä täytettynä, välipalaa (hedelmiä, sämpylää, mehua jne.), reipas mieli ja peli-intoa.

Pelisäännöt:
Jokaisella joukkueella on pelisäännöt joiden mukaan toimitaan. Tämän ikäisillä sääntöjä ei voi olla paljon joten keskitymme niissä olennaisiin asioihin. Myös vanhemmilla on pelisääntönsä.

Vanhempien pelisäännöt:
1. Tuo lapsesi ajoissa paikalle oikein varustettuna, ravittuna, terveenä ja valmiina harjoituksiin.
2. Vanhemmat antavat lasten pelata ja valmentajien valmentaa harjoituksissa, sekä turnauksissa rauhassa. Vältetään ylenpalttista huutamista ja ohjeiden jakamista pelaajille, jotta he oppisivat itse tekemään ratkaisuja kentällä. Valmentajat ohjeistavat pelaajia tilanteen niin vaatiessa. Positiivinen kannustaminen ja tsemppaaminen ovat sallittua.
3. Kannusta, kustanna, kasvata ja kuljeta. Kannusta ja rohkaise lastasi myös omatoimiseen harjoitteluun. Kustanna lapsesi harrastusmaksut. Osta hänelle oma pallo, jos sellaista ei vielä ole (oikea koko on 3). Kasvata lastasi ja pidä huoli, että hän on valmis keskittymisen ja käyttäytymisen puolesta osallistumaan joukkueen toimintaan. Kuljeta lapsesi harrastuksiin ajoissa ja turvallisesti.

Pelaajien pelisäännöt:
Pelaajien pelisäännöissä kaksi ensimmäistä sääntöä on sellaisia joiden perusteella lapsia voidaan laittaa jäähylle harjoitusten ja turnauksien aikana.

1. Pelikavereita ei kiusata.
2. Valmentajia kuunnellaan ja totellaan.
3. Yritämme joka tilanteessa parhaamme ja näin kehitymme pelaajina, sekä ihmisinä.

Näiden sääntöjen osalta noudatetaan palloliiton ns. ”kolmen sormen” sääntöä eli 1.rikkeestä varoitus (yksi sormi), 2.rikkeestä puhuttelu (kaksi sormea) ja 3.rikkeestä seuraa rangaistus (kolme sormea ja jäähy).

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a